Uloga civilnog društva u primeni Agende 2030


Stručni saradnici Futurističkog instituta koji pružaju pomoć pri pisanju prvog dobrovoljnog nacionalnog izveštaja Srbije o sprovođenju ciljeva održivog razvoja sastali su se u ponedeljak sa predstavnicima Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Na sastanku je dogovorena saradnja Kancelarije i saradnika Futurističkog instituta koji će pri pisanju izveštaja konsultovati državne i međunarodne institucije, kao i predstavnike civilnog društva.

Saradnici Futurističkog instituta Jelena Miletić, Slobodan Spasić i Ivana Poljak istakli su važnost civilnog sektora pri pisanju izveštaja i oni će biti pozvani da mapiraju probleme, izazove i naučene lekcije u svim tačkama UN Agende 2030 kao i da ponude primere pozitivne prakse.

Dobrovoljni nacionalni izveštaj, koji će biti predstavljen u julu 2019, važan je korak Srbije u primeni Agende 2030, a predstavnici civilnog društva imaće priliku da se u budućnosti dublje i značajnije uključe u ovaj projekat.

Fotografija: Nicole Honeywill, Unsplash

Vesti

agenda 2030civilno društvokancelarija za saradnju sa civilnim društvomNacionalni izveštaj o sprovođenju ciljeva održivog razvoja

Comments are disabled.