Aplikacija “Moj prostor” osnažuje mlade da oblikuju svoje zajednice

aplikacija moj prostor

Uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Futuristički institut razvio je inovativnu aplikaciju pod nazivom “Moj prostor”. Ova aplikacija pruža mladima priliku da aktivno učestvuju u razvoju i unapređenju svojih lokalnih zajednica.

Cilj aplikacije “Moj prostor” je da deci i tinejdžerima omogući da imaju glas u transformaciji njihovog okruženja kako bi ono bolje odgovaralo njihovim potrebama i prevazišlo postojeće barijere. Кroz aplikaciju, oni mogu da istražuju svoj komšiluk i daju povratne informacije kako bi pomogli u njegovom unapređenju. Кoristeći “Moj prostor”, mladi mogu da se zalažu za svoje želje i potrebe, doprinoseći poboljšanju mesta u kojima žive, igraju se i idu u školu.

Cilj aplikacije “Moj prostor” je da neguje inkluzivnost, bezbednost i osećaj vlasništva na mestima koja su najvažnija našoj budućoj generaciji.

Aplikacija omogućava mladim korisnicima da dele svoje kritike i povratne informacije o različitim lokacijama, omogućavajući organizacijama poput lokalnih samouprava da poboljšaju bezbednost, promovišu ekološku održivost i unaprede pristupačnost za mlađu generaciju. Premošćivanjem jaza između dece i kreatora politike, “Moj prostor” stvara inkluzivnu i sigurnu zajednicu u kojoj je njihov glas zaista važan.

Uz “Moj prostor”, deca i tinejdžeri mogu da učestvuju u mapiranju svoje zajednice ocenjujući, preporučujući, postavljajući fotografije i dodajući lokacije mesta koja žele da se unaprede. Кada se aplikacija preuzme, recenzije se mogu dodati u pet kategorija:

  • Aktivnosti
  • Bezbednost
  • Zelenilo
  • Čistoća
  • Pristupačnost

Ova aplikacija ne samo da osnažuje mlade, već i pomaže lokalnim vlastima i organizacijama da razumeju i odgovore na specifične potrebe i preferencije mlađe populacije.

Aplikaciju možete skinuti:

Google Play Store

App Store

Vesti

aplikacijamoj prostor

Comments are disabled.